Arvutiabi

Page tree

Tartu Ülikooli IT viki

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 6 Next »

Siit juhendist leiad juhised selle kohta, mida teha siis kui Ülikooli meiliaadress on juba isikliku Google kontoga seotud

Google Workspace for Education on Tartu Ülikoolis juurutamises. See tähendab, et need teenused on kasutatavad ainult osaliselt ja ligipääs on piiratud. Samuti on käesolevad juhendid pidevalt täienemas ning muutumas.

Konto üle toomine (isiklik → Google Workspace)

  1. Kui kasutaja soovib konto üle tuua TÜ Google Workspace alla, saadetakse talle meiliga kutse liitumiseks.
    1. Meilis tuleb vajutada lingile Transfer account.
    2. Tingimustega nõustumiseks vajuta nupule Upgrade my account. 
    3. Konto on liidetud Google Workspace keskkonnaga.
      1. Rakenduvad kõik kesksed reeglid ning piirangud.

Rohkem informatsiooni Google Workspace teenuste kohta leiad juhendist Google Workspace for Education.

Kasutaja ei soovi olemasolevat kontot liita Google Workspace keskkonnaga

  1. Kasutaja ei soovi olemasolevat kontot liita Google Workspace keskkonnaga (kas eelnevas punktis kirjeldatud protsessis on valitud Decline request või mingil muul viisil kokku lepitud).
    1. Administraator tekitab Workspace keskkonda uue tühja konto kujul eesnimi.perenimi@ut.ee.
    2. Kasutaja olemasoleva konto meiliaadress muutub kujule eesnimi.perenimi%ut.ee@gtempaccount.com.
    3. Kasutaja logib selle ajutise kasutajanimega Google kontole sisse.
      1. Parool jääb samaks.
      2. Kui kasutaja on juba sisse logitud, tuleb teha sign out.
    4. Iga kord sisse logides küsitakse kasutajalt uut meiliaadressi.
      1. Peab olema uus/mittekasutuses ning mitte ut.ee domeen.
    5. Kui aadress on edukalt uuendatud, on protsess lõppenud.
      1. Pärast aadressi muutmist tuleks ka kõikides teistes seadmetes, kuhu ollakse sisse loginud teha sign out ning uuesti sisse logimine (Android seadmetes Remove Account ja seejärel konto uuesti siduda).
      2. Kõik muud konto andmed, failid ja seaded jäävad samaks - muutub ainult meiliaadress/kasutajanimi.
  • No labels

This page has no comments.