Siit juhendist leiad juhised kontakti eemaldamiseks automaatse täitmise loendist Outlook'is.
Microsoft eemaldas 31. märtsil 2026 eemaldas kontakti eemaldamise funktsiooni automaatse täitmise loendist. Funktsiooni on võimalik kasutada veel ainult: Outlook Classicu Windowsi versioonis ning Outlook Legacy (Classic) versioonis Macile
Outlook Legacy (Classic) tugi Macis lõppes 1. oktoobril 2026.
Alternatiivina on Outlooki veebiversioonis ja uues Windowsi Outlooki rakenduses võimalik puhastada kõik adressaatide soovitused korraga.
Microsoft Outlook haldab automaatse täitmise loendit (ingl. Outlook AutoComplete list). Loendit kasutavad nii automaatne nimekontrolli kui ka automaatse lõpetamise funktsioon. Automaatse täitmise loend, tuntud ka kui hüüdnimede vahemälu, luuakse automaatselt, kui saadad Outlookist meilisõnumeid (loend sisaldab SMTP-aadresse, LegacyExchangeDN-i kirjeid ja kuvatavaid nimesid inimestele, kellele oled varem meile saatnud).
NB! Outlooki automaatse täitmise loend on rakenduse spetsiifiline (st töölaua rakenduse ja veebipostkasti automaatse täitmise loendid on erinevad, mõlemast eemaldamiseks tuleb seda teha mõlemas verisoonis).
Rohkem informatsiooni leiad juhendist Soovitatud adressaatide haldamine Outlookis.
Windows: Outlook Classicu töölaua rakendus
- Ava Outlook'i töölaua rakendus.
- Alusta uue e-kirja loomist vajutades nupule Uus meilisõnum.
- Alusta listi aadressi kirjutamist.
- Kui ilmub kontakt, keda soovid eemaldada, vajuta kontakti kõrval olevale X nupule, et eemaldada kontakt automaatse täitmise loendist.
Mac: Outlook Legacy (Classic) töölaua rakendus
- Ava Outlook töölaua rakendus
- Alusta uue e-kirja loomist vajutades nupule New Items → Email
- Alusta listi aadressi kirjutamist.
- Kui ilmub kontakt, keda soovid eemaldada, vajuta kontakti kõrval olevale X nupule, et eemaldada kontakt automaatse täitmise loendist.
Windows Outlook / Veebirakendus
- Kui adressaatide soovituste loend sisaldab aegunud või mittevajalikke kontakte, saab Outlooki veebiversioonis ja uues Windowsi Outlooki rakenduses kustutada varasema tegevuse põhjal salvestatud soovitused kõik korraga.
- Ava Outlook veebiversioon https://kiri.ut.ee või ava Windows Outlook:
Otsi üles ülevalt paremalt hammasrattaikoon ehk sätted ja vajuta sellele.
- Navigeeri sätetes Üldised → Privaatsus ja andmed
- Vajuta Kustuta andmed ja lülita välja.
- Outlook annab teada, et seadistus oli edukas ja kontaktisoovitused kustutatakse 48 tunni jooksul.
- Pärast kontaktsoovituste listi kustutamist on võimalik automaatse täitmise soovituste list sisse lülitada vajutades: Aktiveeri laiendatud kontaktisoovitused
Pärast X nupule vajutamist eemaldatakse kontakt automaatse täitmise loendist, kuid kontakti ei eemaldata sinu konto aadressiraamatust (kirje võib siiski ilmuda Outlooki muudes piirkondades (nt otsingukastides)).
NB! Kui saadad inimesele uue meili pärast seda, kui oled nime automaatse täitmise loendist eemaldanud, taastatakse tema teave loendisse.









This page has no comments.