Siit juhendist leiad juhised selle kohta, mida teha siis kui Ülikooli meiliaadress on juba isikliku Google kontoga seotud
| HTML Wrap | ||
|---|---|---|
| ||
| Warning |
|---|
Google Workspace for Education on Tartu Ülikoolis juurutamises. See tähendab, et need teenused on kasutatavad ainult osaliselt ja ligipääs on piiratud. Samuti on käesolevad juhendid pidevalt täienemas ning muutumas. |
| Note |
|---|
TÜ Google Workspace-i kontoga ei ole võimalik kasutada kõiki Google’i rakendusi, mis on tavaliselt kättesaadavad isikliku kontoga. Näiteks:
Need piirangud tulenevad TÜ sisekorrast ja IT-osakonna hallatavast teenuste paketist. NB! Palume enne konto ületoomist veenduda, et oled välja eksportinud kõik rakendustes Gmail, Meet ja Calendar oleva sisu. |
Konto üle toomine (isiklik → Google Workspace)
- Kui kasutaja soovib konto üle tuua TÜ Google Workspace alla, saadetakse talle meiliga kutse liitumiseks.
- Meilis tuleb vajutada lingile Transfer account.
- Tingimustega nõustumiseks vajuta nupule Upgrade my account.
- Konto on liidetud Google Workspace keskkonnaga.
- Rakenduvad kõik kesksed reeglid ning piirangud.
- Meilis tuleb vajutada lingile Transfer account.
Rohkem informatsiooni Google Workspace teenuste kohta leiad juhendist Google Workspace for Education.
Kasutaja ei soovi olemasolevat kontot liita Google Workspace keskkonnaga
- Võta ühendust arvutiabiga luues pileti pöördumiste portaalis.
- Kasutaja ei soovi olemasolevat kontot liita Google Workspace keskkonnaga (kas eelnevas punktis kirjeldatud protsessis on valitud Decline request või mingil muul viisil kokku lepitud).
- Administraator tekitab Workspace keskkonda uue tühja konto kujul eesnimi.perenimi@ut.ee.
- Kasutaja olemasoleva konto meiliaadress muutub kujule eesnimi.perenimi%ut.ee@gtempaccount.com.
- Kasutaja logib selle ajutise kasutajanimega Google kontole sisse.
- Parool jääb samaks.
- Kui kasutaja on juba sisse logitud, tuleb teha sign out.
- Iga kord sisse logides küsitakse kasutajalt uut meiliaadressi.
- Peab olema uus/mittekasutuses ning mitte ut.ee domeen.
- Kui aadress on edukalt uuendatud, on protsess lõppenud.
- Pärast aadressi muutmist tuleks ka kõikides teistes seadmetes, kuhu ollakse sisse loginud teha sign out ning uuesti sisse logimine (Android seadmetes Remove Account ja seejärel konto uuesti siduda).
- Kõik muud konto andmed, failid ja seaded jäävad samaks - muutub ainult meiliaadress/kasutajanimi.


